8 de febrer del 2018

Posar la banya en un forat o voler fer entrar el clau per la cabota.

“Lo que no puede ser, no puede ser y además es imposible” 
(Rafael Guerra, “Guerrita”)

Els independentistes són impotents, no poden assolir el que pretenen. No tenen el poder social (la majoria suficient, ni la mínima), polític (els estan clivellant jurídicament a cada pas que donen), econòmic (les empreses els abandonen, la més emblemàtica: La Caixa), militar (aquest és evident i a més són “pacifistes”), ni el reconeixement internacional necessari. Els seus actes virolats (o sols són grocs?) els deuen proporcionar algun plaer, però són estèrils. Malden i malden sense poder arribar a consumar res, a arribar enlloc.

“Post coitum omne animal triste est”. Doncs mira, com deuen quedar els que no hi arriben!

No fora el moment, pel bé del país que diuen estimar tant, de deixar-ho estar? En aquestes circumstàncies, no cal continuar recargolant ni la realitat ni la normativa que la regeix, ni cal esprémer-se més el poc senderi que els queda. Cal deixar de fer el ridícul i assumir que mantenir un pols amb l’Estat és feina vana. Que no guanyaran mai (al menys per ara, mentre continuïn impotents) i que hi perdran, hi perdrem, molt.  Estan perdent el temps i, “...tot això qui ho paga?”. 
 

Emprenguin un nou camí que pugui ser més profitós, asserenin i assosseguin a la seva gent,  deixin d'entabanar-los, expliquin-los la veritat. Si us plau, ja n’hi ha prou!


8 de febrer.