28 de gener del 2018

I el culpable, és?: ...tachín, tachín!... ¡els socialistes!

 Als meus amics.

Tots els greuges al nostre deure. No, no tenim, segons la gent “indepe”, res a l’haver. És culpa nostra, bufetades una rere una altra: Zapatero va dir que “Aprobaré...”; el ribot de l’Alfonso Guerra; la sentència del Tribunal Constitucional; ..., som part (o tot) d’aquest Estat que ens oprimeix, que mai ens ha pogut veure als catalans, que sense nosaltres no seria res. Això és irrebatible, ni pensar-ho!

No, no hi ha cap menció –faltaria més- a recordar la subhasta a l’alça dels partits, llavors “sobiranistes”, en l’elaboració de l’Estatut al Parlament al 2005 que vam haver d’acceptar estoicament; ni el xantatge de trencar la possibilitat de fer-lo desprès del 3% denunciat per Maragall (o, al final va ser el 4%? via Palau de la Música); ni la negociació d’en Mas a esquenes del President Maragall a la Moncloa precisament amb en Zapatero; ni el trencament del primer tripartit per part d’ERC; ni l’esbroncada, foragitant amb la cua entre cames, refugiat a una estació de metro, al President Montilla a la manifestació del 2010 (va!, aquell xarnego); ni l’esterilitat del Govern “dels millors” del President Mas pactant amb el PP; ni la submissió als antisistema de la CUP (coherents) que van llençar a la paperera de la història al “astut”; ni el incommovible guarisme del 47,5% de vots favorables a les tesis independentistes (o són hipòtesis?); ni les evidències de la força de l’Estat, d’un injuriat, decadent i menyspreat vell Estat de 500 anys de vida amb la inèrcia que això comporta; ni el nul reconeixement internacional, especialment en l’àmbit europeu, escaldat, molt escaldat, pels milions de morts que els nacionalismes van causar en el darrer segle en la seva terra; ni les manifestacions explícites de les forces econòmiques posant ràpidament terra per entre mig, fugint i provocant unes ombres perspectives; ni els advertiments assenyats des de tribunes mediàtiques no subvencionades i/o controlades; ... en fi.

Res, la culpa és dels socialistes, no sols per no voler fer fora al Govern d’en Rajoy i la brigada Aranzadi, sinó a més per donar-li recolzament amb l’aplicació de l’art. 155  de la C.E. que el Govern Puigdemont -i tot allò que el recolzava- s’havia guanyar a pols per la seva obcecació d’ignorar i “enfotre-se’n” dels reiterats advertiments que se’ls venia fent des de les màximes instàncies judicials.

Res, res, per sobre d’això, de tot això, fins i tot del “tonto” (sic) del Rei, màxima representació institucional de l’Estat, hi ha la voluntat de tot un poble, bé de les mobilitzacions (“xiruqueres”?) d’una part important dels catalans i les catalanes. Com s’ha vist i comprovat, del 47,5% del total.

Això s’arregla fent fora del Govern al PP, i vosaltres no esteu per la feina! Desprès de les eleccions generals del 2015, davant la inhibició d’en Rajoy, Pedro Sánchez, els socialistes, va fer el pas endavant, però els comandaments leninistes de Podemos, professors (?) de polítiques de la Universitat, no ho van fer possible votant en contra, juntament amb el PP precisament. Ja ho vam intentar, però llavors no va ser possible, 2016, i es va anar a unes noves eleccions on no hi va haver “sorpaso” sinó empantanegament.

No, però ara, els socialistes, recolzats pels podemites i els independentistes poden tornar a intentar-ho. Ah, sí? Amb quin programa de Govern alternatiu? No es tracta sols de fer fora a un Govern, es tracta de bastir una alternativa. I, hi ha alguna alternativa sumant el reformisme dels socialistes, la proposta revolucionària de trencament dels de Podemos (enderrocar el règim del 78) i l’independentisme d’ERC? Au, va, eixelebrats! Nosaltres posar la cara per fer els vostres programes? De què?

Però, el “poble català”... Sí, si una part del poble català format per “fraticelli”, inquisidors, conversos, beates, neo catecúmens, il·luminats i aprofitats (que sumen el 47,5%) que té unes creences metafísiques afermades vol malgrat tot imposar-les, imposar les seves creences, les úniques, les veritables, les que ens conduiran al paradís, això no té solució, en hi resistirem en nom de la laïcitat i del progrés, en nom de la democràcia. Sí, la democràcia està dels nostre costat, no del vostre.

Ja n’hi ha prou! Potser que us ho mireu, potser que us ho feu mirar. És cert que hi sou, i sou molts i ben convençuts, però heu de conviure, hem de conviure, amb els que som agnòstics i amb els que són d’altres religions, tant veritables (?) com la vostra.

Els socialistes no tenim la culpa, al contrari volem establir ponts, com sempre hem fet. Segurament la culpa està molt més al vostre cantó. Parlem-ne? És difícil. Si no sortiu de la vostre església (o ja és una catedral?) a la plaça pública on estem els altres, l’altra meitat, serà impossible.

Anem a una nova guerra de religions?

Nosaltres, els socialistes, “ens mantindrem fidels per sempre més al servei d’aquest poble”, del nostre divers, plural i heterogeni poble.




28 de gener.