16 d’agost del 2017

Samarretes (T-shirts)

Les samarretes han esdevingut ja fa temps unes peces de tot portar per qualsevol edat, sexe i condició. Se’n fan per tot i arreu. Les diferències estan en el gust de casdescú que les porta, especialment en el seu estampat. Trobar-ne d’originals no és gaire difícil, sobretot si les cerques una mica. També són un record senzill de les vacances o dels viatges que no necessàriament han de fer referència directa al lloc concret.

A Menorca, els creadors de la Finestreta han escampat les seves per tota l’illa, fent-ne quasi bé un símbol, al menys així m’ho ha semblat, encara que pel que veig a la xarxa també en assorteixen a altres llocs d’estiueig. Són ben originals i agradables.


Recorrent els  mercats ambulants que hi ha, especialment a partir del capvespre, pels pobles de s’illa, a més dels productes de gastronomia local i de les botiguetes d’artesania diversa, pots trobar alguna samarreta de disseny interessant com les que presenta Moustacheboy , que pel que sembla són de Granada.


Com que me’n he d’estar dels productes de gastronomia típics menorquins: sobrassada, carn i xulla, botifarró, formatges, pastissets varis ... (malgrat que els he degustat en l’estada) no n’he portat cap, com tampoc cap “bòtil” de gin Xoriguer ja que aquí se’n troba a molts establiments. Les samarretes han estat l’únic recurs per tenir un record que durarà uns quants anys com altres comprades a d’altres indrets que m’acompanyen quan arriba el bon temps.


Feia 32 anys de la nostra darrera estada a Menorca, llavors amb els fills petits. Ara hi hem tornat amb la filla i els néts, més les nebodes i nebodetes i les respectives companyies. De la primera vegada, aquesta més llunyana encara, 48 anys, de quan el meu germà hi va anar a fer la "mili", ha plogut molt, però malgrat els canvis en l’estructura econòmica i social de l’illa i del món, han aconseguit mantenir-la prou bé, tot i que al mes d’agost es nota que és el punt àlgid de les vacances estiuenques.


16 d'agost.