2 de desembre del 2013

Sorpresa.

 

Amb el diari d’ahir, diumenge, venia un encartament de propaganda de la Bodega de El Corte Inglés dedicat a promocionar vins, caves i licors de cara a les properes festes nadalenques. El fet no passaria d’habitual sinó fos per una cosa que em va cridar l’atenció: la publicitat d’un cava de fora de la D.O. Cava,  un brut nature  fet amb raïm albariño, de la D.O. Rias Baixas, a un elevat preu.
 
És coneguda l’existència de producció de cava, emparat també per la D.O., a zones d’Espanya que no són el Penedès i altres comarques catalanes. També venen en l’esmentat catàleg: d’Extremadura, de València, de La Rioja, però fins ara no n’havia vist mai de gallecs. Potser és que no m’hi havia fixat.
 
La susceptibilitat en la situació actual fa pensar en si ara els productors de fora de Catalunya creuen que hi ha un “nínxol” de mercat que pot estar creixent i que cal aprofitar, i dels comercialitzadors d’aquí que també ho aprofiten. No ho sé, potser tot són cabòries meves. També és cert que es donen produccions catalanes de cava per empreses de fora i empreses catalanes produint fora. Són signes dels temps econòmics potser a contracorrent dels polítics.
 
2 de desembre.